Werken op projectbasis.

Heb je een concreet digitaal project zoals een website of een e-mail template die je wil laten bouwen en zoek je iemand die voor een vast bedrag dit snel voor je uitvoert. Schakel dan Markebly in op projectbasis. We leggen je precies uit hoe dit in zijn werk gaat.


Ik zoek hulp voor mijn project     Ik werk liever met een consultant

Voordelen van werken op projectbasis

Heb je een afgelijnd project en zoek je iemand om dit te realiseren? Dan is werken op projectbasis de oplossing. We vertellen je hier de pros en cons zodat je kan beslissen of deze manier van werken bij je past.

1. Expertise


Werken op projectbasis zorgt ervoor dat je een groot deel van de uitvoering van het project afstaat aan een externe partij. Je kan als bedrijf zelf kiezen hoeveel je wil bijdragen aan het project. Nemen we het voorbeeld van het bouwen van een website, dan kan je ervoor kiezen dat Markebly design, codering en promotie op zich neemt. Wij houden je op de hoogte van de vooruitgang en jij kan verder je eigen business runnen. Dit is ideaal voor kleinere bedrijven die niet de tijd of resources hebben om zelf een project te realiseren.

2. Beheersbare kosten


Bij werken op projectbasis wordt op voorhand het hele project besproken en wordt nagegaan hoeveel tijd de realisatie zal duren. Je hebt dus vóór de echte start een goed zicht op het totale kostenplaatje. Let wel: wij ijveren steeds voor flexibiliteit in beide richtingen. Zo kan het zijn dat omstandigheden (zoals COVID-19) ervoor zorgen dat een project niet meteen uitgevoerd wordt. Anderzijds kan een opportuniteit ervoor zorgen dat de initiële scope vergroot wordt. In beide scenario's is een goed overleg tussen partijen belangrijk om de gewijzigde situatie in een nieuw project om te zetten.

3. Engagement


Stel, je huurt een consultant in voor 1 maand. Dan heb je waarschijnlijk een goed idee wat je wil dat die consultent in die periode oplevert. Maar of dit ook lukt hangt vaak van interne en externe factoren af. Eens de maand voorbij is en het budget op is, vertrekt de consultant naar de volgende opdracht. Werk je op projectbasis, dan gaat de uitvoerder (in dit geval Markbely) een engagement aan met de opdracthgever om het voorziene op te leveren. Wordt een project ingeschat op 20 uur maar blijkt dat er 30 uur nodig waren om het beloofde op te leveren, dan is dit ten koste van de uitvoerder. Zo heb je als opdrachtgever de geruststelling dat hetgeen je voor ogen had, uitgevoerd zal worden.


Aandachtspunten.


Net zoals bij het inhuren van een consultant zijn er ook bij het werken op projectbasis enkele aandachtspunten. We lijsten er hier enkele op.

1. Flexibiliteit


Als je iemand inhuurt om een project op te leveren, dan is de opdracht vooraf duidelijk. Maar wat als ondertussen de omstandigheden wijzigen (denk maar aan COVID-19)? Misschien is die redesign van de website opeens niet zo belangrijk en zou het opzetten van een webshop nuttiger zijn. Als je een consultant inhuurt voor een bepaalde periode, dan kan je in principe snel schakelen en het takenpakket aanpassen aan jouw noden. Werk je op projectbasis, dan is het engagement tussen beide partijen in principe enkel voor hetgeen vooraf bepaald werd. Uiteraard kan mits overleg een nieuwe offerte gemaakt worden en beslist worden om de prioriteiten te herleggen. De redesign van de website wordt in ons voorbeeld dan uitgesteld tot een later moment.

2. Kennisoverdracht


Als je iemand inhuurt om je project te realiseren, dan blijft die kennis in principe bij diegene die het uitvoert. Je kan dit vermijden door een opleidingen te voorzien gedurende het project of documentatie bij te houden waar nodig. Zo kan je die kennis wel borgen in je eigen bedrijf. Weet uiteraard dat hier ook een prijs tegenover staat. Maar in de meeste gevallen zorgt die extra inspanning voor een meerwaarde later.

Hoe schakel ik Markebly in voor mijn project?

Heb je een digitaal project voor ogen? Vul dan onderstaande formulier in of neem contact met ons op voor een afspraak. We bespreken je project vrijblijvend en zullen je meteen een indicatie van prijs kunnen geven en wat we daartegenover plaatsen. Zo weet je meteen waar je staat.

Stel een vraag

Vraag een offerte aan


Nood aan een nieuwe website? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.
Je eigen nieuwbrieven uitsturen? Vul het offerteformulier in.


Contacteer ons

Markebly CommV

Verantwoordelijke
Peter DevosLinkedIn

Adres
Bessenhof 4
9820 Merelbeke
België

Contact
Tel: 0032 496 722734
E-mail: info@markebly.be

BTW-nr
0748.596.015

Peter Devos